ECTIVE AccuBox 200S 3000W 2560Wh LiFePO4 Powerstation

Nu slechts
    Levertijd:Gratis zelfde dag verzending
Bestel
  • Beschrijving

Krachtige 200Ah LiFePO4 lithiumbatterij
3000W zuivere sinusomvormer
Display en Bluetooth-app in het Duits/Engels
Inductief opladen voor uw smartphone
15 aansluitmogelijkheden waaronder USB C en A
3 jaar garantie
Laadbooster voor opladen tijdens het rijden
MPPT solar laadregelaar voor duurzaam opladen
Batterijbeheersysteem ter bescherming tegen diepontlading en nog veel meer.
RCD-zekering voor maximale bescherming

ECTIVE AccuBox 200S 3000W 2560Wh LiFePO4 Powerstation

De levertijd van dit artikel kan 5 werkdagen langer zijn dan normaal.

product eigenschappen

continu vermogen 3000W

batterij technologie LiFePO4 (Lithium-ijzerfosfaat)

Capaciteit (Ah) 200 Ah

batterij capaciteit 2.560 Wh

Afmetingen (L x B x H) 420x265x410mm

Maximale prestatie tot 2 s 6000W

Maximaal vermogen tot 10 s 4500W

verbindingen 1 x 175A Anderson aansluiting , 2x 50 A Anderson , 3x 230V Schuko stopcontact , 3x USB Quick Charge 3.0

Maximale laadspanning 14.8V

bedrijfstemperatuur-10ºC tot 50ºC

Laadstroom laadbooster 30A

laadvermogen AC-ingangsvermogen max. 584W

Vermogen zonnemodule max. [Wp] 700 Wp

Spanning zonnemodule max. [V] 90 v

Stroom zonnepaneel max. [A] 40A

IP-beschermingsklasse IP20

uitgangsspanning 230V

oplaadpunt Netlader , Laadregelaar op zonne-energie (geïntegreerd) , Laadbooster (geïntegreerd)

MPPT-laadstroom 40A

nominale spanning 12.8V

bescherming zekering 2x 50A ANS (50A Anderson) , 200A ANS (175A Anderson) , 2x 30A (DC/USB) , 50A (zonne-energie/oplaadbooster)

product gewicht 39,30 kg


De nieuwe ECTIVE AccuBox als mobiele 230 V

-voeding met maximaal 3.000 W continu vermogen

Bent u op zoek naar een eenvoudige, onafhankelijke, veilige en krachtige voeding, maar wilt u geen uren besteden aan het installeren, beveiligen en selecteren van de afzonderlijke componenten? Met de nieuwe ECTIVE AccuBox hebben we precies de betrouwbare 230 V-krachtcentrale met lithiumtechnologie die u zoekt. De mobiele stroomvoorziening neemt met slechts één compacte unit uw gehele mobiele en zelfvoorzienende stroomvoorziening over. Via de Bluetooth app of het overzichtelijke display heb je altijd alle belangrijke informatie in één oogopslag. Uw droom van een zelfvoorzienende stroomvoorziening kan werkelijkheid worden zonder grote installatie-inspanningen.

De nieuwe ECTIVE AccuBoxen behoren tot de alles-in-één oplossingen en bestaan ​​uit een LiFePo4 accu, een krachtige 230 V omvormer, meerdere zekeringen, verschillende oplaadmogelijkheden en vele andere aansluitingen. Al deze componenten zijn ondergebracht in een robuuste behuizing met een display en meerdere aansluitbussen.
Met slechts één AccuBox voorzie je je hele stacaravan of tiny house van stroom.

De ECTIVE AccuBox voorziet u overal van stroom - en dat met slechts één apparaat.
Net als de draagbare ECTIVE BlackBox kan de krachtige ECTIVE AccuBox op verschillende manieren worden gebruikt en bevat meerdere vast geïnstalleerde eenheden die voorheen afzonderlijk van elkaar moesten worden geïnstalleerd. De kracht van de AccuBox zit hem in de hoge opslagcapaciteit, het hoge continue vermogen tot wel 3.000 W en de diverse snellaadmogelijkheden.

Door simpelweg de stekker in het stopcontact te steken, kan één en dezelfde ECTIVE AccuBox zelfs voor meerdere toepassingsgebieden of toepassingen worden gebruikt. Zo kan een AccuBox tijdens de reis de stroomvoorziening in de stacaravan overnemen en na de reis dienen als back-up stroomvoorziening voor individuele huishoudelijke apparaten.

Mogelijke toepassingen van de AccuBox als een zelfvoorzienende off-grid voeding

Alle ECTIVE AccuBoxen zijn bij uitstek geschikt voor zelfvoorzienend gebruik en bieden in vergelijking met andere stroomvoorzieningssystemen het voordeel dat ze zonder veel installatiewerk direct kunnen worden gebruikt.
De AccuBox als voedingseenheid kan permanent worden geïnstalleerd of gewoon als een koffer worden meegenomen. Gangbare toepassingen zijn voedingen voor kampeerauto's, stacaravans, caravans of terreinwagens. Daarnaast kunnen de AccuBoxen de stroomvoorziening overnemen op het volgende festival, op de volgende visreis of in het tiny house. Bovendien zijn alle ECTIVE AccuBoxen bij uitstek geschikt als 230 V noodstroomvoorziening en noodstroomvoorziening.

De ECTIVE AccuBox voor noodgevallen als noodstroomvoorziening van 230 V

Als het stroomnet thuis uitvalt, sta je met je AccuBox niet in het donker. De AccuBox kan worden gebruikt als noodstroomvoorziening voor 230 V huishoudelijke apparaten, zodat ook bij stroomuitval bijvoorbeeld de koelkast, een waterkoker of een mobiele inductiekookplaat kan blijven werken.

Daarnaast wordt de voedingseenheid ook gebruikt als 230 V noodstroomvoorziening bij rampen, in medische diensten, om de stroomvoorziening van apneu-ventilatoren te waarborgen en in vele andere toepassingen.

Professionele toepassingen van de ECTIVE AccuBox

Naast klanten uit de evenementenbranche waarderen ook vakmensen, fotografen en digital nomads de voordelen van de veilige, betrouwbare, krachtige en gebruiksvriendelijke ECTIVE AccuBoxen.

Geen complexe installaties -
supergemakkelijk te gebruiken

Dankzij de integratie van meerdere elektronisch veilige elementen in een gesloten voedingseenheid, is voor de inbedrijfstelling en het gebruik van de intern beveiligde ECTIVE AccuBox geen speciale voorkennis vereist. Huishoudelijke apparaten met 230 V-stekkers, USB-apparaten of 12 V-verbruikers kunnen direct in de stopcontacten worden gestoken. Dankzij de juiste stekkers en de goede bereikbaarheid van de stopcontacten gaat dit makkelijk en veilig. De complexe en foutgevoelige bekabeling is niet meer nodig, waardoor u veel tijd, geld en kopzorgen bespaart tijdens de installatie.

Bij alle ECTIVE All-In-One oplossingen is er geen ingewikkelde elektronische installatie

Bij de klassieke installatie van zelfvoorzienende stroomvoorzieningen moesten de afzonderlijke apparaten zoals MPPT-zonnecontroller, laadbooster, voedingsaccu, 230 V-omvormer, USB-stopcontacten en nog veel meer op elkaar worden afgestemd. Na selectie van de losse componenten volgde de juiste aansluiting, inclusief professionele bescherming. Deze installatie-inspanning is niet voor alle ECTIVE All-In-One oplossingen vereist, zodat de inbedrijfstelling wordt vereenvoudigd en versneld.
Door de elementen in één behuizing te integreren, is het ook mogelijk om één en dezelfde AccuBox zowel in de camper als zelfvoorzienende stroomvoorziening als thuis als noodstroomvoorziening te gebruiken, wat de toepassingsmogelijkheden van elke AccuBox vergroot.

Als uw toepassing naast de geïntegreerde of meegeleverde laders een uitbreiding nodig heeft, is dit nog steeds mogelijk via de twee 50 A of de 175 A Anderson input/output. De aansluiting op extra laders zoals MPPT-zonnecontrollers of krachtige 230 V-laders vindt plaats via de bijbehorende Anderson-stekkers die bij de levering zijn inbegrepen.

Zelfs als de ingebouwde opslageenheid van de AccuBoxen een hoge opslagcapaciteit heeft, zijn het stroomverbruik en de laadtoestand tijdens gebruik belangrijk.
Deze en nog veel meer informatie kunt u bekijken op het overzichtelijke display van de AccuBox of handig via de Bluetooth-app.

Nieuw display en Bluetooth-app "ECTIVE BM X":
alle informatie in één oogopslag
Alle belangrijke statusinformatie van de ECTIVE AccuBox kan zowel op het display als via de gratis ECTIVE Bluetooth-app "ECTIVE BM X" worden bekeken.

Het display in de AccuBox — Meer dan alleen informatie over het huidige laadniveau

Zodra de AccuBox actief is, kan de belangrijke informatie van het display worden afgelezen en kan de box worden aangestuurd. Om storend licht 's nachts tot een minimum te beperken en stroom te besparen, schakelt het display na een tijdje uit en wordt indien nodig met een druk op de knop weer geactiveerd. Alle functies van de AccuBox zijn ook beschikbaar als het display is uitgeschakeld.

Naast de actuele accuspanning kunnen op het display op het startscherm de actuele laadtoestand (Ah en in %), de actuele stroomsterkte, de accuspanning, het actuele vermogen en de resterende tijd worden afgelezen.
Verdere instellingen van de AccuBox kunnen worden gemaakt in het overzichtelijke instellingenmenu via het display.

Bluetooth-app: ECTIVE BM X

Ongeacht waar de AccuBox is geïnstalleerd, kan de hierboven beschreven informatie worden uitgelezen met behulp van de gratis Bluetooth-app ECTIVE BM X App. Deze optie is vooral handig als de ECTIVE AccuBox permanent is geïnstalleerd en niet direct toegankelijk is. Om veiligheidsredenen kan de AccuBox alleen worden bediend via het bedieningspaneel op de AccuBox.


De ingebouwde 230 V omvormer met 3000 W continu vermogen en zuivere sinus

Elk van de drie AccuBoxen heeft drie Schuko-stopcontacten voor 230 V huishoudelijke apparaten. Deze stopcontacten worden gevoed via de krachtige 230 V omvormer met een zuivere sinus die permanent in de AccuBox is geïnstalleerd. Het maximale continue vermogen van de 230 V-omvormer is 3.000 W, zodat bijna alle huishoudelijke apparaten en gereedschappen met de AccuBox kunnen worden bediend.

De LFP-energieopslag in de ECTIVE AccuBox: de geavanceerde LiFePo4-batterijtechnologie

De drie verschillende maten van de AccuBox verschillen in opslagcapaciteit en dus ook in gewicht. In elke AccuBox is een krachtige LiFePo4-batterijeenheid met batterijbeheersysteem (BMS) geïnstalleerd. De LiFePo4-accutechnologie, ook wel LFP-accutechnologie genoemd, maakt elke AccuBox bijzonder veilig en licht. Dankzij de speciale batterijtechnologie zijn de AccuBoxen zeer duurzaam, betrouwbaar en krachtig. In tegenstelling tot conventionele batterijen kan 100% van de batterijcapaciteit uit LFP-batterijen worden gehaald.


De interne LPF-accu van de AccuBox 120 S heeft een opslagcapaciteit van 120 Ah. Dit komt overeen met 1.536 Wh.De kleinste AccuBox is 39 cm hoog, 42 cm breed, 26,5 cm diep en weegt ongeveer 27 kg.Met een AccuBox 120 S, een middelgrote koelkast met energieklasse A+++ en een jaarverbruik van 90 kWh en een veiligheidsfactor van 1,5 kan ongeveer 4 dagen worden gebruikt.

De AccuBox 200 S — de middelgrote alles-in-één AccuBox met 200 Ah en veel vermogen

De interne LFP-accuopslag heeft een capaciteit van 200 Ah. Omgerekend komt dit overeen met 2.560 Wh.De A+++ koelkast uit bovenstaand voorbeeld zou met de AccuBox 200 S zo'n zeven dagen kunnen werken.

De AccuBox 300 S — de grote all-in-one AccuBox met veel uithoudingsvermogen

In de AccuBox 300 S zijn LFP-accucellen met een totale opslagcapaciteit van 300 Ah geïnstalleerd. Het gewicht van de AccuBox 300 S met een accucapaciteit van 3.840 Wh is 38,6 kg. Als de middelgrote koelkast uit de eerste twee voorbeelden via de AccuBox 300 S wordt gevoed, hoeft de AccuBox 300 S pas na uiterlijk 10 dagen te worden opgeladen.

De ECTIVE AccuBoxen kunnen worden opgeladen via zonnemodules, via de boordelektronica van het voertuig, een extra oplader of via de meegeleverde 230 V-oplader.

Opladen van de ECTIVE AccuBox — De bij de levering inbegrepen oplaadmogelijkheden, geïntegreerde opladers en uitbreidingen

Voor het opladen van de LFP-accu in de AccuBox zijn verschillende oplaadmogelijkheden beschikbaar, afhankelijk van de toepassing en de beschikbare energie. Een 230 V-oplader is al bij de levering inbegrepen. Met de eveneens meegeleverde aansluitkabels en stekkers kunnen zonnemodules of de 12 V-voertuigelektronica worden aangesloten.


230 V lader: Laad de AccuBox op met de AC lader via de huisaansluiting

De meegeleverde 230 V lader met 50 A Anderson stekker

De praktische 230 V-oplader wordt meegeleverd met de AccuBox. Om de AccuBox op te laden wordt de lader, nadat deze is ingeschakeld en de 230 V-lader in het stopcontact in het huis heeft gestoken, aangesloten op een van de grijze 50 A Anderson in-/uitgangen op de AccuBox. Zodra de laadtoestand op de accumonitor 100% aangeeft, is de AccuBox volledig opgeladen en kan het laadproces worden beëindigd.
De laadstroom van de meegeleverde oplader is 20 A voor de AccuBox 120 S. De maximale laadstroom voor de AccuBox 200 S en 300 S is 40 A. Met deze laadcapaciteit is de betreffende AccuBox in slechts enkele uren volledig opgeladen. De meegeleverde oplader is ideaal voor kampeervoertuigen of om de AccuBox thuis als back-upstroomvoorziening te gebruiken.

Extreem snel opladen met de extra 230 V-oplader — De ECTIVE Multiload Pro-serie met maximaal 150 A laadstroom

Als extreem snel opladen vereist is, zoals vereist in veel commerciële toepassingen, kan elke AccuBox worden opgeladen met een nog krachtiger extern 230 V-accupakket. Een ECTIVE AccuBox kan met deze oplaadmogelijkheid binnen twee uur volledig worden opgeladen met behulp van een extra oplader. Hiervoor wordt de lader, bijvoorbeeld de Multiload Pro 150 uit de ECTIVE Multiload Pro-serie, met de 175 A Anderson-stekker op de AccuBox aangesloten.

Uiteraard is 230 V walstroom niet voor alle toepassingen beschikbaar, of wilt u de AccuBox zelfstandig als eilandsysteem gebruiken. Het opladen van de AccuBox met behulp van zonne-energie is geschikt voor zelfvoorzienend en duurzaam gebruik.

Zelfvoorzienend opladen van de AccuBox met zonnepanelen tot 700 Wp — de gele Anderson-stekker

In de ECTIVE AccuBox is al een krachtige 40 A MPPT-zonnecontroller geïnstalleerd. Deze laadregelaar is nodig om de AccuBox via een zonnemodule op te laden.
Met de ECTIVE AccuBox hoeft u zich echter geen zorgen te maken over het aansluiten van de MPPT-zonnecontroller, omdat deze al in de AccuBox is geïntegreerd. U kunt één of meerdere zonnemodules rechtstreeks in de gele Anderson van de AccuBox steken.

De ingangsspanning van de zonne-energie aan de ingang mag niet hoger zijn dan 90V. Het maximaal toelaatbare zonne-energie-ingangsvermogen van de zonnepanelen is 700 Wp.Om dit hoge zonne-vermogen te bereiken, kunnen meerdere zonnepanelen met elkaar worden gecombineerd.

Gebruik van draagbare zonnepanelen: Anderson Small tot 50A Anderson plug

Op een ECTIVE AccuBox kunnen tegelijkertijd één of meerdere zonnemodules worden aangesloten. Het voordeel van draagbare zonnemodules is dat ze alleen hoeven te worden opgesteld en aangesloten als zonne-energie moet worden gebruikt om op te laden. Bovendien kunnen de modules optimaal worden uitgelijnd op de stand van de zon.

Alle draagbare zonnepanelen van ECTIVE zijn voorzien van Anderson Small stekkers. Voor de aansluiting op de AccuBox via de gele zonne-ingang van de AccuBox is het ECTIVE adapterkanaal Anderson Small naar Anderson nodig . De grijze Anderson-stekker van de adapterkabel moet worden aangesloten op de gele Anderson-stekker die bij de AccuBox is geleverd.
Als bijvoorbeeld twee zonnepanelen parallel worden aangesloten met behulp van een 50 A Anderson-stekker, is dit eenvoudig mogelijk met de Anderson 50 A Y-kabel . Ook hier moet de grijze Anderson-stekker voor de aansluiting op de AccuBox worden vervangen door de bijpassende gele Anderson-stekker.

Voor het gebruik van draagbare zonnemodules om de AccuBox met zonne-energie op te laden, is het mogelijk om meerdere identieke zonnemodules te gebruiken. Bij gebruik van meerdere zonnepanelen is het belangrijk dat ze identieke eigenschappen hebben, er kunnen bijvoorbeeld drie MSP SunWallets van elk 160 W samen worden gebruikt.

Gebruik van vaste zonnemodules: MC4-zonneconnector naar 50 A Anderson-connector

Als de AccuBox wordt gebruikt als een zelfvoorzienend eilandsysteem of in een stacaravan met vast geïnstalleerde zonnepanelen, kunnen de zonnepanelen worden aangesloten met behulp van de meegeleverde zonnekabel met de gele Anderson-stekker op MC4-stekker. Het gebruik van starre zonnemodules is met name aan te raden als de zonnemodules bij alle weersomstandigheden buiten staan, bijvoorbeeld op het dak van uw camper. Afhankelijk van de geselecteerde zonnepanelen kunnen deze parallel of in serie worden aangesloten. We hebben de juiste adapterkabels in ons uitbreidingsgebied .

Als u nog meer zonne-energie nodig heeft, kan naast de geïntegreerde MPPT-zonnecontroller nog een externe MPPT-zonnecontroller worden gebruikt.
Een extra MPPT-zonnelaadcontroller, bijvoorbeeld de ECTIVE SC20 , SC40 of SC20 Silent , kan worden aangesloten met behulp van de grijze 50 A Anderson in-/uitgangen op de AccuBox.

Tijdens de reis met de camper kan het voorkomen dat er geen 230 V stroomaansluiting voor de lader is en de AccuBox door slecht weer niet kan worden opgeladen via de zonnepanelen. Als de AccuBox in een voertuig wordt gebruikt, kan de AccuBox worden opgeladen met de dynamo van het voertuig.

Opladen met de voertuigelektronica — de blauwe Anderson-stekker

Elke AccuBox heeft een krachtige 30 A laadbooster om de AccuBox op te laden met behulp van de dynamo van de auto. Om van deze oplaadmogelijkheid gebruik te maken dient de blauwe Anderson aansluiting van de box gebruikt te worden. Met een geschikte aansluitkabel wordt de AccuBox via de blauwe Anderson-stekker op de voertuigelektronica of dynamo aangesloten. De signaalkabel voor het D+-signaal is bij de levering inbegrepen en moet ook worden aangesloten.

In tegenstelling tot het aansluiten van de overige componenten, kan het aansluiten van de AccuBox op de voertuigelektronica iets ingewikkelder zijn, afhankelijk van het voertuig. De optimale aansluitmogelijkheid is afhankelijk van het voertuig.

Als u ondersteuning nodig heeft om de AccuBox op de voertuigelektronica aan te sluiten, helpt ons netwerk van gecertificeerde uitbreidingspartners u graag verder.

Meerdere oplaadbronnen tegelijkertijd gebruiken

De AccuBox kan tegelijkertijd worden opgeladen met behulp van verschillende stroombronnen. De AccuBox kan bijvoorbeeld tijdens het rijden in het kampeervoertuig worden opgeladen met behulp van een dynamo en laadbooster (blauwe Anderson-stekker) en een MPPT-zonnelaadregelaar (gele Anderson-stekker). In dit geval is de maximale laadstroom 40 A.
Bij gelijktijdig opladen via de geïntegreerde MPPT-zonnecontroller en de meegeleverde 230 V-lader is de maximale laadstroom voor de AccuBox 120 S 60 A. Het gecombineerde maximum voor de AccuBoxen 200 S en 300 S is Laadstroom 80 A.

Alle aansluitingen van de ECTIVE AccuBox:
van 230 V tot 12 V tot USB-C en mogelijkheid tot inductieladen
Voor een optimale werking bevinden het display, de schakelaars en alle gangbare stopcontacten zich aan de voorzijde van de AccuBox. De Anderson-ingangen/-uitgangen bevinden zich aan de rechterkant van de AccuBox.
Ongeacht de opslagcapaciteit heeft elke AccuBox verschillende aansluitmogelijkheden:


AC-aansluitingen: 3x 230 V AC stopcontacten
USB-poorten: 3 x USB 3.0 Quick Charge & USB-C (120W)
Bereik draadloos opladen (15 W)
Boordspanningsaansluiting ("sigarettenaansteker"): 3 x 12 V (max. 10 A per aansluiting)
Gelijkstroom Anderson aansluitingen: 1x 175 A, 2x 50 A (grijs)
Dynamo aansluiting: 1x Anderson (blauw, max. 30 A)
Zonne-aansluiting: 1x Anderson (geel, max. 40 A en 90 V, Wp 700)
Connector voor de D+ kabel

Alle ECTIVE AccuBoxen worden gekenmerkt door hun veelzijdige, eenvoudige en betrouwbare gebruik. Tijdens het opladen van de AccuBox kunnen ook meerdere verschillende apparaten tegelijk worden bediend. Naast de drie 230 V-stopcontacten met zuivere sinusspanning biedt elke AccuBox extra aansluitmogelijkheden om verbruikers met gelijkstroom te voeden.

230 V-aansluitingen — zuivere sinus net als uit het stopcontact thuis

Net als thuis zijn deze drie 230 V AC-stopcontacten voor meer veiligheid voorzien van een RCD/FI-beveiligingseenheid. In de behuizing van de ECTIVE AccuBox is al een 230 V omvormer met zuivere sinus ingebouwd. De drie stopcontacten aan de voorzijde worden geactiveerd via de AC-schakelaar.
Het maximale continue vermogen van de drie 230 V-stopcontacten samen is 3.000 W. Een nog hoger vermogen van 6.000 W is mogelijk gedurende twee seconden. Deze hoge algehele prestatie maakt het mogelijk om naast de waterkoker, de oplader voor de gereedschapsaccu's of de notebook ook een inductiekookplaat te laten werken met een AccuBox. Het totale continue vermogen van alle apparaten die op de AccuBox zijn aangesloten, mag niet hoger zijn dan 3.000 W.

Kampeerders opgelet! Op sommige staanplaatsen en op sommige campings is de maximale stroomafgifte beperkt tot respectievelijk 6 A en 10 A. Dit komt overeen met een maximaal continu vermogen van rond de 1300 W of 2300 W. In deze gevallen is het meestal niet mogelijk om een ​​standaard waterkoker en inductiekookplaat te laten werken op de walstroom van de camping. De ECTIVE AccuBox daarentegen bedient deze huishoudelijke apparaten moeiteloos. Uiteraard is de ECTIVE AccuBox oplaadbaar via de walstroom via de 230 V-aansluiting van de camping.

De 12 V-boordstopcontacten tot 10 A: de "sigarettenaansteker"

Elke ECTIVE AccuBox heeft drie ingebouwde spanningsaansluitingen ("sigarettenaanstekers") voor 12 V-verbruikers zoals kampeerkoelboxen, ventilatoren of mobiele luchtcompressoren. De maximale stroom per stopcontact is 10 A.

De drie USB 3.0-poorten en drie krachtige USB-C tot 120 W vermogen

USB-poorten worden in verschillende toepassingen gebruikt. Deze heb je nodig om je smartphone, camera, drone of notebook op te laden. Naast de drie USB 3.0-poorten heeft elke ECTIVE AccuBox drie krachtige USB-C-poorten met maximaal 120 W vermogen per poort. Normale USB 3.0-poorten zijn niet voldoende om krachtige notebooks zoals MacBooks op te laden, maar met de krachtige USB-C-poorten van de AccuBox kan dit probleemloos.

Draadloze oplaadfunctie voor smartphones

Opladen via de 15 W draadloze oplaadfunctie bovenop de AccuBox is nog handiger en gemakkelijker dan het opladen van uw smartphone via USB. Als je smartphone wordt beschermd door een beschermhoes, kan het gebeuren dat dit een negatief effect heeft op de draadloze oplaadfunctie.

50A Anderson-stekker - 12V DC stroomaansluitingen tot 50A

In stacaravans en in veel andere zelfvoorzienende toepassingen wordt naast 230 V wisselstroom meestal 12 V gelijkstroom gebruikt. Dankzij de twee grijze 12 V Anderson in-/uitgangen kan elke ECTIVE AccuBox moeiteloos deze voeding van maximaal 50 A per aansluiting aan.
Via de grijze Anderson-aansluitingen kunnen de zelfvoorzienende 12 V-stroomvoorziening, de 12 V-campingkoelkast, de 12 V-warmwaterboiler, de waterpompen en de diesel- of gasbijverwarming worden gevoed.
De verbinding is heel eenvoudig. De ingangsstekker van het 12 V-voedingssysteem wordt in een van de grijze 50 A Anderson in-/uitgangen van de box gestoken en het 12 V-net wordt van stroom voorzien.
Naast de grijze 50 A Anderson in-/uitgangen zijn er een blauwe en een gele Anderson aansluiting aanwezig. Deze stroomingangen zijn bedoeld om de boxen op te laden via zonnepanelen of via de dynamo.
De 12 V 175 A Anderson input/output is ook beschikbaar voor nog hogere gelijkstroomprestaties.

De krachtige 175 A Anderson-aansluiting met 12 V als starthulp voor auto's of krachtige opladers en verbruikers

Naast de 50 A-aansluitingen heeft elke AccuBox een 175 A Anderson-connectoringang/-uitgang met een vermogen tot 2100 W. Enerzijds kan deze met de meegeleverde kabelset als hulpstartaansluiting voor het voertuig worden gebruikt. Deze 175 A Anderson input/output kan ook gebruikt worden voor supersnel acculaden met een lader uit de ECTIVE Multiload-Pro serie .

Kunnen er meerdere elektrische apparaten tegelijkertijd op de AccuBox worden aangesloten?

Ja, er kunnen meerdere elektronische apparaten tegelijkertijd op de AccuBox worden aangesloten en bediend. Het opgegeven maximale continue vermogen van 3.000 W bij 230 V heeft betrekking op alle drie de stopcontacten samen.

Inbedrijfstelling, installatie en montage van de AccuBox
Om de AccuBox in gebruik te kunnen nemen, hoeft u alleen maar de elektronische apparaten aan te sluiten en de stroomvoorziening te activeren met behulp van de hoofdschakelaar. Om de 230 V Schuko-stopcontacten te gebruiken, moeten ze worden geactiveerd via de AC-schakelaar aan de voorkant van de AccuBox. Om ongewenste ontlading van de batterij te voorkomen, kunnen de USB-aansluitingen ook met een schakelaar worden in- of uitgeschakeld. Voor een gemakkelijke bediening en gebruik dient de AccuBox zo te worden opgeborgen dat deze gemakkelijk toegankelijk is, zodat alle stekkers, het display en de schakelaars kunnen worden gebruikt.

Alle belangrijke informatie zoals resterende looptijd, prestaties, laadtoestand, ... kan zowel op het display als via de gratis "ECTIVE BM X" Bluetooth-app worden afgelezen.

De AccuBox is een verplaatsbare voeding. Een ingewikkelde installatie zoals bij conventionele zelfvoorzienende voedingen is dus niet meer nodig. Indien nodig kan de AccuBox veilig worden gemonteerd met behulp van de meegeleverde montagebeugels. In ieder geval moet voor voldoende ventilatie worden gezorgd. De ventilatieopeningen van de AccuBox moeten minimaal 10 cm verwijderd zijn van andere objecten. Om een ​​probleemloze werking te garanderen, mag de AccuBox niet in gesloten dozen of in de buurt van warmtebronnen worden gebruikt.

Veiligheidsfuncties in de ECTIVE AccuBox
Door de chemische samenstelling zijn de LFP-accu's van de AccuBoxen zeer veilig. Bovendien is in elke AccuBox een batterijbeheersysteem (BMS) geïnstalleerd voor een naadloze bewaking van de AccuBox. Extra zekeringen zorgen voor nog meer veiligheid:


1x FI-zekering (type A) voor 230 V AC (RCD)
2x 30 A steekzekering (DC / USB-poorten)
1x 50 A in-line zekering (zonne-energie / opladen via dynamo)
2x 50A ANS-zekering (50A Anderson ingangen/uitgangen)
1x 200 A ANS-zekering (175 A Anderson / 230 V stopcontacten)

De AccuBox als back-up stroomvoorziening en noodstroomvoorziening voor in huis
Om de AccuBox als noodstroomvoorziening te gebruiken, moet de AccuBox volledig zijn opgeladen. De zelfontlading van de batterij is dankzij de LFP-batterijtechnologie zeer gering. Daarom is een AccuBox bij uitstek geschikt als noodstroomvoorziening.
Als er thuis een stroomstoring is, moet de AccuBox zijn ingeschakeld en moeten de te bedienen huishoudelijke apparaten zijn aangesloten.
In tegenstelling tot een ononderbroken stroomvoorziening (UPS) is de 230 V noodstroomvoorziening met behulp van de AccuBox niet ononderbreekbaar.

Kan de geïntegreerde omvormer van 3.000 W van de ECTIVE All-In-One-oplossing worden gebruikt om in het thuisnetwerk te voeden?
Nee, alle ECTIVE AccuBoxen zijn zelfvoorzienende voedingen. De 230 V-uitgangen van de ECTIVE AccuBox mogen niet worden gebruikt om stroom in het bestaande thuisnetwerk te voeden.

Op zoek naar nog meer performance/geheugen?
Met de grote opslagcapaciteit zijn de AccuBoxen bij uitstek geschikt voor zelfvoorzienend en langdurig gebruik in kampeervoertuigen, maar ook voor zelfvoorzienende eilandsystemen en tiny houses. De opslagcapaciteit van de ECTIVE AccuBoxen is niet uitbreidbaar.

Mocht de geplande toepassing toch meer opgeslagen energie in de vorm van batterijcapaciteit of continu vermogen nodig hebben, dan kan een voeding uit afzonderlijke componenten worden opgebouwd. In dit geval is het geen alles-in-één-eenheid meer, maar een speciaal geconstrueerd zelfvoorzienend systeem of een aparte noodstroomvoorziening (UPS).

Liever een kleinere, draagbare 230 V-voeding voor mobiele telefoons en notebooks en andere kleinere huishoudelijke apparaten?
De focus van de ECTIVE AccuBoxen als alles-in-één oplossing ligt op de zelfvoorzienende, krachtige en duurzame stroomvoorziening. Een ECTIVE AccuBox kan de volledige stroomvoorziening van uw zelfvoorzienende systeem overnemen, heeft hoge prestaties en kan zeer snel worden opgeladen.

Bent u ook op zoek naar een wat kleinere, draagbare en mobiele 230 V voeding om uw bestaande systeem op te zetten, uit te breiden of aan te vullen? Uw geplande 230 V-verbruikers hebben maximaal 500 W, 1.000 W of 1.500 W continu vermogen en u wilt niet zonder 12 V gelijkstroom, USB en USB-C? Voor deze toepassingen zijn de mobiele ECTIVE BlackBoxen geschikt.
De focus van de ECTIVE BlackBoxen ligt op de mobiele applicatie.



Gerelateerde Producten